چالشهای پیش روی گوگل برای ورود به عرصه استریمینگ بازی، دلایل قانعکنندهی زیادی برای ورود گوگل به عرصه ساخت استریمینگ بازی وجود دارد، اما وجود این دلایل به معنای آسان بودن این فرایند نیست. گوگل برای موفقیت در این زمینه باید با موانع زیادی دستوپنجه نرم کند که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم.
کنسولهای اندرویدی پیشین شکست خوردهاند
کنسولهای بازی the Ouya یا the Razer Forge TV را به خاطر دارید؟ در طی این سالها، کنسولهای اندرویدی متعددی عرضه شدهاند که هیچکدام از آنها موفقیت قابل توجهی به دست نیاوردند. حتی NVIDIA Shield TV که در حال حاضر در دسترس است، چندان بهعنوان کنسول بازی مورد استفاده قرار نمیگیرد و بیشتر بهعنوان یک گجت استریمینگ ویدیو در نظر گرفته میشود. شرکت انویدیا زمان زیادی را صرف انجام تغییرات در بازیهای کامپیوترها برای استفاده در Shield TV کرد، اما این تلاش هم چندان ثمری نداشت. در حقیقت، اخیرا انویدیا اقدام به فروش Shield TV بدون گیمپد کرده است تا افرادی که قصد بازی با آن را ندارند، قیمت کمتری بپردازند.
سرویسهای استریمینگ بازی کنونی چندان موفقیتآمیز نبودهاند
هماکنون بیشتر ستاپباکسها از سرویسهای استریمینگ ویدیو مانند نتفلیکس، یوتیوب،Hulu و دیگر سرویسها پشتیبانی میکنند، پس چرا هنوز پشتیبانی از سرویسهای استریمینگ بازی همهگیر نشده است؟ بخشی از این موضوع به مشکل بودن اجرای آن برمیگردد. بزرگترین بازیگر این عرصه سونی است که سرویس PlayStation Now این شرکت میتواند بازیهای پلیاستیشن ۴ و پلیاستیشن ۳ را به کنسولهای خود، کامپیوترهای مجهز به ویندوز، برخی از بلوری پلیرها و تلویزیونهای هوشمند براویا استریم کند. گیمرها میتوانند بازیهای PlayStation Now را کرایه کنند یا اینکه با پرداخت حق اشتراک، میتوانند به ۶۰۰ بازی این سرویس دسترسی داشته باشند.
این سرویس در سال ۲۰۱۵ عرضه شد اما سونی در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که از این بعد پشتیبانی از این سرویس تنها محدود به پلیاستیشن ۴ و کامپیوترهای شخصی میشود. سونی آمار مشخصی را در مورد کاربران این سرویس ارائه نکرده، اما با توجه به اینکه این سرویس سروصدای زیادی را ایجاد نکرده، میتوان حدس زد که چندان موفقیتآمیز نبوده است.
یکی دیگر از سرویسهای استریمینگ بازی، NVIDIA GeForce Now است. این سرویس تعدادی از بازیهای کامپیوتری را به Shield TV و تبلتهای Shield استریم میکند. در حال حاضر این سرویس بهطور آزمایشی برای کامپیوترهای مک و ویندوزی عرضه شده است. در این مورد هم انویدیا آماری از کاربران این سرویس ارائه نکرده است.
بخش اعظمی از موفقیت یا عدم موفقیت این سرویسها، به کیفیت اینترنت کاربران برمیگردد. استریمینگ بازیها در مقایسه با استریمینگ ویدیوها به پهنای باند بسیار بیشتری نیاز دارد. گوگل اگر میخواهد در این زمینه به موفقیت برسد، باید فکری به حال چنین مسائلی بکند.