شتر کارای و فیل های سنگین وزن، شناگران ناشناخته طبیعت، افسانههای زیادی درباره قدرت شناگری حیوانات وجود دارد، در مقابل روایتهای زیادی هم هست که میگوید پستاندارانی مانند شترها و خوکها توانایی شنا کردن ندارند. آیا این روایتها درست است؟ ما در این مطلب به معرفی سه شناگر ناشناخته طبیعت خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
شتر کارای Kharai Camel
در حال حاضر گجرات در هندوستان زیستگاه شترهای موسوم به کارای است که توانستهاند خود را با شرایط خاص آب و هوایی منطقه موسوم به ران (Rann) سازگار کنند. ران نام منطقهای وسیع و پوشیده از تالابهای آب شور است که بخش اعظم آن در ایالت موسوم به گجرات واقع شده. این ناحیه تیپ زیستگاهی از جنس دریایی کمعمق و بسیار شور دارد و خاستگاه جمعیت کمتر از ۱۰ هزارتایی شترهای دوکوهانی است که از نظر ردهبندی حفاظتی بعنوان گونه در معرض خطر شناخته شدهاند. دامپزشکان و متخصصانی که بر روی این شترها مطالعه میکنند، به این نکته اشاره کردهاند که شترهای کارای درست برخلاف همنوعانشان در صورت مواجهه با آب علاقه زیادی برای ورود و گذر از گذرگاههای آبی دارند. شترهای کارای گجرات را با عنوان شترهای شناگر میشناسند.
فیلهای سنگین وزن در آب
دانشمندان باور دارند که فیلها سنگینوزنترین حیوانات خشکیزی هستند که توانایی شنا کردن دارند. این مساله تاحدودی کشف فسیل فیلها در جزایر دورتر از سواحل کالیفرنیا، چین و مدیترانه را توجیه میکند. در حقیقت باید این نکته را هم بدانید که فیلها شناگران قهار و قابلی هستند، آنها میتوانند مسافتی در حدود ۵۰ کیلومتر شنا کنند. فیلها از ابزاری موسوم به لوله تنفس برای شنا کردن استفاده میکنند و همین ابزار پیشرفته آنها باعث شده که برخی از دانشمندان تکامل فیلها را در راستای شناگری توصیف کنند. تحقیقات نشان میدهد که آناتومی فیلها بالغ بر ۳۰۰ میلیون سال پیش برای شناگری تکامل پیدا کرد.
گربهسانی شیفته آب
اغلب پستانداران از جمله حتی گربهسانانی مانند شیرها، پلنگها و حتی یوزها توانایی شنا کردن دارند اما اینکار در آنها به ندرت اتفاق میافتد. اینکه یک حیوان توانایی شنا کردن داشته باشد با اینکه در شنا ماهر باشد، تفاوت زیادی دارد. اغلب گربهسانان بزرگ از شنا کردن پرهیز میکنند چرا که آنها برای زندگی در خشکی تکامل پیدا کردهاند. اما این خصلت در مورد ببرها صدق نمیکند و علت آنهم این است که زیستگاه ببرها متفاوت است. رودخانههای متعدد بسیاری در زیستگاه ببرها هست که آنها با گذر از آنها قدرت خارقالعاده شناگریشان را به رخ میکشند. نخستین دلیل شنا کردن ببرها این است که میخواهند خودشان را خنک کنند. یک دلیل دیگر ببرها برای شنا کردن این است که تعقیب طعمه در حین شکار برای آنها راحتتر است. ببرها با بودن در آب آن هم در فصول گرم آرامشان را بدست میآورند و اینکاری است که گاهی جگوارها، پلنگها و حتی شیرهای آفریقایی هم گاه و بیگاه انجام میدهند.